Boabele de cacao fac minuni pentru sanatate

Boabele de cacao fac minuni pentru sanatate

Cacaoa, utilizata de mii de ani ca tratament natural pentru diverse boli, poate face minuni pentru corpul tau, chiar si atunci cand nu esti bolnav.

Un studiu realizat la Universitatea Harvard ne arata cum consumul de cacao poate sa duca la o scadere a tensiunii, o sanatate mai buna a vaselor de sange, dar si un nivel optim de colesterol, informeaza WebMD.

Se pare ca flavonoidele din cacao sunt responsabile pentru mentinerea corpului sanatos, pentru ca acestea au capacitatea de a preveni bolile de inima. Este vorba despre antioxidanti care se regasesc si in fructe, legume, ceai, vin si cafea.

Pe langa faptul ca scade tensiunea si imbunatateste sanatatea vaselor sangvine, consumul de cacao scade colesterolul la persoanele cu varsta de sub 50 de ani. Mai mult, se reduc factorii de risc responsabili de diabet, la randul sau un risc pentru bolile cardiovasculare.

Cu toate acestea, cercetatorii de la Harvard spun ca majoritatea tipurilor de ciocolata existente pe piata contin foarte multe grasimi si zahar, motiv pentru care nu se stie daca este ideal consumul de ciocolata din comert.

Prajirea boabelor de cacao pentru a fabrica ciocolata neagra le distruge o parte din proprietatile antioxidante, asa ca cea mai buna solutie este consumarea lor in stare cruda – de fapt, fermentate si uscate, spune Fenton.

Cacaua in stare cruda are de patru ori mai multi antioxidanti decat ciocolata neagra obisnuita, de 20 de ori mai multi decat afinele si de 119 ori mai multi decat bananele.

Alte studii au aratat ca efectele benefice pot aparea rapid, daca se consuma ciocolata neagra. Boabe Cacao Bio